Μενού

mobility week

KEP

module infoδράση κοινωνικές ομάδες

PHONES

KEP

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

326_ΟΑΣΑ

Κέντρο Κοινότητας

15605

KEP

EUROPE

ΕΠ 2014-2019

eBanking

Θάλασσες & Ακτές

Agri

Banner ΚΕΠ

KEP

Amea banner

ΑΜΕΑ

Banner Διαύγεια

Diavgeia

Weather

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Κ.Η.Φ.Η.Print

14/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος εγκαινιάζει το Κ.Η.Φ.Η.

Με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, πάρκινσον, νοητικά, ψυχικά προβλήματα υγείας) εγκαινιάζεται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 11:30πμ (οδός Γκινοσάτη Νικολάου Μ., όπισθεν Υποθηκοφυλακείου) στα Σπάτα.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δομή Κοινωνικής Αλληλεγγύης -η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει το Δήμο και τις πολιτικές προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων- η κατασκευή της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Παράλληλα, αποτελεί μία δομή στήριξης των οικογενειών των ατόμων που φιλοξενούνται, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις φροντίδας των δικών τους ανθρώπων.

Το Κέντρο έχει στελεχωθεί με ειδικευμένο προσωπικό, που παρέχει τις απαραίτητες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, στηρίζοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, ενώ είναι επιφορτισμένο και με τις πρακτικές ανάγκες διαβίωσης και υγιεινής. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των ωφελουμένων με συνοδό από και προς την οικία τους, καθώς και η δυνατότητα υπηρεσιών συμβουλευτικής προς τις οικογένειές τους. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι του Κ.Η.Φ.Η. εξασφαλίζουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Η Δομή περιλαμβάνει σύγχρονους και άρτια εξοπλισμένους χώρους, που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των 54 ωφελουμένων, οι οποίοι θα επιλέγονται με τα προβλεπόμενα από το νόμο κοινωνικά κριτήρια (να είναι δημότες Σπάτων-Αρτέμιδος, να χρήζουν καθημερινής φροντίδας, με προτεραιότητα σε άπορους ή μοναχικούς δημότες, μη δυνάμενους να αυτοεξυπηρετηθούν ή που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας). Μεταξύ άλλων υπάρχουν, τραπεζαρία, γυμναστήριο, ιατρεία, χώροι παραμονής και ανάπαυσης, καθώς και δημιουργικής απασχόλησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ